J.E. Berrington

James Edward (Jim) Berrington werd geboren in 1896. Hij overleed, op de leeftijd van 93 jaar, in november 1989.

Jim ging in Engeland naar school waar hij leerling was van Taunton School. Zijn vakanties bracht hij meestal door bij in het ouderlijk huis, in Den Haag. Daar ontmoette hij Annie Nales, met wie hij in 1924 in het huwelijk trad. Het jonge stel vestigde zich in Den Haag, waar Jim leraar Engels werd. Ofschoon Handels-Engels zijn specialiteit was, gaf hij ook lessen voor de M.O. examens, en voor de examens Tolk/Vertaler. Hij hield zich ook bezig met het schrijven van boeken op het gebied van handels-engels, maar ook van een engels grammaticaboek.

Jim in actie als goochelaar (1958)

Zijn vrije tijd bracht hij graag door met zijn gezin, maar ook met zijn speciale hobby: schilderen. Hij had nog een andere hobby, waarmee hij vaak optrad op familiefeesten: GOOCHELEN.
Jim schilderde graag land-schappen, altijd uit de natuur. Hij ging er dan, beladen met schilderkist en ezeltje, per fiets op uit om mooie plekjes te zoeken. Als het gezin op vakantie ging was de bagage niet compleet zonder de schilderkist en de opvouwbare ezel.
Gedurende zijn huwelijk van 60+ jaren, maakte Jim vaak zeer persoonlijke geschenkjes voor zijn vrouw Annie: kleine schilderijtjes met zeer persoonlijke onderwerpen: de tuin van het woonhuis, Annie onder de goudenregenboom, of de schaal met verjaardagstaartjes zijn slechts enkele van de onderwerpen.
Toen Jim 90 jaar werd was hij nog heel aktief bezig met de schilderkunst. Hij werd toen uitgeroepen tot Erelid van de International Art Club, een titel waar hij - terecht - trots op was. 

Foto's van de schilderijen van Jim Berrington kunt U bekijken in de Gallery op deze site. 

OPROEP

Naar aanleiding van mijn website krijg ik soms onverwachte reacties van mensen die werk van mijn vader in bezit hebben. Deze aap (klik op de foto voor een vergroting) hangt momenteel in Frankrijk bij de familie H.Gerritzen. 

Bent U ook in het bezit van werk van mijn vader, dan zou ik het bijzonder leuk vinden als U mij dat wilt laten weten, indien mogelijk met een foto die ik op de website zou mogen zetten.

Ellen

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates