Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.
Please click here to read the newsletter online.

Newsletter February 2014

(for English, please scroll down)

(klik op de foto's om ze groter te bekijken)

Beste allemaal,

De laatste weken heb ik me vooral bezig gehouden met het schilderen in Delfts-Blauw. Dit is een ‘oude liefde’ van me. Vele jaren geleden volgde ik een cursus daarvoor op een Haags  atelier. Dit atelier is thans actief onder de naam ‘Ik hou van Blauw’. Je kunt er alles over vinden op de website www.ikhouvanblauw.nl.

Wilt U ook in de ban komen van Delfts Blauw, dan raad ik U een bezoek aan het Haagse Gemeente Museum aan.  Dit prachtige museum ligt aan de Stadhouderslaan 41. De openingstijden zijn 11.00 – 17.00 uur, maar op maandagen blijft de deur van het museum dicht. Voor actuele informatie over tentoonstellingen en activiteiten kunt U zich via de website aanmelden voor de nieuwsbrieven: www.gemeentemuseum.nl.

In een vorige nieuwsbrief vermeldde ik het kinderboek dat in het museum te koop is, getiteld ‘Een Vaas voor de Prinses’.
Het is  gemaakt door de illustratoren Ingrid en Dieter Schubert.        
Het is bestemd voor kinderen van 7 – 12 jaar.        
Er waren wat misverstanden over de prijs: Deze is  € 14.95.

In april wordt er, in de Haagse Bomenbuurt een tentoonstelling georganiseerd onder de titel: ‘Bomenbuurt, Handgemaakt’. De exacte gegevens daarover heb ik nog niet ontvangen, maar de plaats van handeling zal een ruimte zijn in de Houtrustkerk aan de Haagse Beeklaan. Mijn bijdrage zal voor een deel bestaan uit  Delfts Blauw beschilderd aardewerk, maar ik ben  van plan ook ander werk te laten zien...

NOG T/M DIT WEEKEND: tentoonstelling

Paula v.d. Elshout
Ludo Roders

Enkele jaren geleden besloot ik mijn vaardigheden in het etsen wat bij te vijlen en ik schreef  mij  in voor een workshop bij de Grafische Werkplaats in Den Haag. De lessen werden gegeven door Paula van den Elshout die de deelnemers met vaardigheid en verve op weg hielp.
Later ontdekte ik dat Paula in meerdere technieken werkt; van haar modeltekeningen maakt zij polymer etchings en gelatinedrukken. Verder schept zij papier en sedert enige tijd maakt zij ook werk in de emailleer-techniek.

Paula exposeert nu nog  tot en met 2 maart , samen met Ludo Roders, in Galerie Serruys, in Rotterdam.

De galerie is gevestigd in
Laurens-Antonius Binnenweg
Nieuwe Binnenweg 33
3014 GC Rotterdam

Openingstijden: dagelijks  van 10 – 17 uur.
Informatie: www.galerieserruys.nl

Meer werken van Paula zijn te zien op www.paulavandenelshout.nl

Oude tijdschriften over fotografie

Interesse in fotografie? Er is weer een stevig aantal heel interessante vakbladen over fotografie ter beschikking. Ze komen uit de verzameling van een kunstenaar en ik zag er zelfs twee exemplaren bij die dateren van 1922. Ook zag ik een 'jaarboek' uit de 30er jaren. Wie hier interesse in heeft kan ze (allemaal of gedeeltelijk), na een afspraak per email, af komen halen op mijn atelier in de binnenstad van Den Haag.

Een nieuw museum

De leegstaande Christian Science kerk, een Rijksmonument naar ontwerp van de befaamde architect Berlage,  is verkocht aan een kunstverzamelaar die er een museum van wil maken waar ook kunstenaars ruimte zullen krijgen. Het prachtige gebouw staat aan de Haagse Andries Bicker weg en is goed zichtbaar vanaf de Groothertoginnelaan.

Workshops

Workshops worden voorlopig niet apart aangekondigd, maar als je geïnteresseerd bent in het volgen van een workshop, laat het me dan vooral weten. Als er minimaal 4 personen zich hebben opgegeven, zal ik een speciale workshop organiseren.
Workshops zijn mogelijk in de volgende technieken:

  • Precious metal Clay (zilverklei)
  • Batikken
  • Emailleren

Jubileum

De International Art Club (IAC) in Den Haag viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Deze club werd opgericht door een Amerikaanse kunstenares, Margaret Kafka.
Margaret was meegekomen met haar echtgenoot die voor zijn werk naar Nederland was overgeplaatst. Op zoek naar kunstzinnige contacten werd zij de oprichtster van de IAC. Deze vereniging was van het begin af aan een groot succes.
Het jubileumfeest zal in oktober worden gevierd. De feestelijkheden zullen zich centreren in de Weimarstraat waar de club haar atelier heeft op nummer 49c. Ik houd U op de hoogte van de plannen.
www.iacdenhaag.nl

 

 

(Please click to enlarge the photos)

Delft Blue

My parents were collectors of Delft Blue and already at an early age I became fascinated by the many shades of blue in the objects of their collection. Later, I followed several courses in Delft Blue painting and I always enjoy working in this technique in which Inow use my own designs in stead of the well-known patterns I learned to use during the lessons.

I have just had another fling at this, now mainly circling around the idea of entering my work for an exhibition of hand-made arts and crafts which will be held in the town quarter of den Haag where all streets are named aftter trees. Needless to say that the designs mainly show trees....

New Museum in The Hague (Den Haag)

New museum
Gemeentemuseum

According to the newspapers the former First Church of Christ Scientist in Den Haag has been sold to an art collector. This beautiful building, designed by the well-known architect Berlage, will  be turned into a museum. Berlage also designed the building in which the well-known Gemeente Museum (Municipal Museum) is housed.

If you are living or staying in Den Haag, the Gemeente Museum is well worth a visit.

 

 

Peace Palace

Also well worth a visit  if you are visiting Den Haag or if you have just settled in the town is the Panorama Mesdag. This is the largest painting ever made in our country. It hangs in a circle and this allows visitors to have a view of Scheveningen and Den Haag, as seen from a top of the dunes by the well-known painter Mesdag and some of his colleagues. The views are breath-taking... a visit to the Panorama is something you should not miss.
The Panorama is at walking distance from the Peace Palace.

Panorama Mesdag

Jubilee

The International Art Club IAC which has its premises in Weimarstraat 49c, Den Haag, will be celebrating its 40th anniversary in October. The club, started by the British artist Margaret Kafka, is a haven for artists of all nationalities who work together in great harmony,  The club organises workshops and courses. If you’d like to become a member, here is their website: www.iacdenhaag.nl.

 

 

Unsubscribe / afmelden
To unsubscribe, click here.
Om u af te melden voor deze nieuwsbrief, klik hier.

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates