Hier Scheiden onze Emails

(klik om te vergroten)

Weekendworkshop.

In deze weekend workshop werken we met separatie email. Dit is een bedrieglijke benaming voor een stof die niet bestaat uit gemalen glas, zoals de 'echte' emailpoeders. Daarom noem ik het liever bij de naam waaronder het wordt verkocht: SE-2. Maar wat is deze SE-2 eigenlijk?

SE-2 is een product dat de viscositeit van glas beïnvloedt. En omdat email bestaat uit glas, heeft SE-2 dus ook invloed op een emailoppervlak. Het wordt met wat water aangemaakt en vervolgens in een bepaald patroon op een geëmailleerd oppervlak aangebracht met een penseel. Als het werkstuk in de oven wordt gelegd begint de werking. Op de plaatsen waar SE-2 is aangebracht, treedt een verdieping op. Het 'weggedrukte' email wordt op elkaar gedrongen waardoor een verdieping van de kleur zal optreden langs de randen van de aangebrachte lijn of figuur, terwijl onderliggende emaillagen zichtbaar worden.
Het werken met SE-2 zal voornamelijk emailleurs aanspreken die houden van experimenteren. U gaat vast met een heel bijzonder werkstuk naar huis.  

Voor meer informatie over separatie-email en de vele mogelijkheden daarvan, klik hier.

Voor deze workshop is een basiskennis van de emailleertechniek vereist. Al experimenterend ontdekt U de mogelijkheden van deze zeer nieuwe techniek.

terug

 

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates