Nieuw boek van Brad Walker

Zoals beloofd is de bespreking van het nieuwe boek van Brad Walker geplaatst. Contemporary Fused Glass: een aanrader.

 

 

 

Terugbkik op de leerlingententoonstelling

Emailtentoonstelling ‘Ruimte’, 6 en 7 november 2010 (verslag)

De tentoonstelling trok, vooral op de tweede dag, veel bezoekers. Ondanks de wegversperringen in de stad vanwege diverse manifestaties vonden 93 bezoekers de weg naar het atelier.

De verkiezing door de deelnemers van de ‘Enameller Elect’ prijs was spannend. Mede-exposanten zijn deskundige en veelal kritische beoordelaars van het tentoongestelde werk en daarom is het een extra grote eer om door deze collega’s  te worden aangewezen als de maker van het meest indrukwekkende werk.
Dit jaar viel de eer te beurt aan Monique van Wensveen, voor haar ‘blokkendoos’ die werd getoond samen met het ontwerp. Anne-Marie Huf (die vorig jaar deze prijs in de wacht sleepte) was een goede tweede, met haar intrigerende kijkdoos en de driedimensionale werkjes in plique-a-jour die in de kleine vitrine stonden. In deze vitrine stonden ook schaaltjes en kleine sieraden van Loes de Rooij en Tiny Joosten. Tot teleurstelling van enkele bezoekers waren de schaaltjes niet te koop.
De werken van Loes Vogel waren prachtig van kleur en het was duidelijk dat er goed was nagedacht over de afwerking. Loes’ werken stralen enthousiasme uit en dat werd door de bezoekers zeer gewaardeerd.
Ook de uitstalling van Elly Deinum trok veel belangstelling. De armband die hier te zien was leek uit een opgraving te komen, een klein aantal silhouetten gemonteerd op een boomstam riepen een sfeer op van een totempaal, en een dromerig meisje keek vanaf een ander stuk stam de wijde wereld in.
In de grote vitrine lagen de blaadjes van Marieke Zandvoort klaar om door de wind de ruimte in te worden geblazen. Verder waren daar de intrigerende werken van Paulina Verzijden te zien, en enkele kleine werken van Marrian van Ruiten. Aan de wanden van het atelier hingen voorts drie indrukwekkende panelen van Puck van Ameyden van Duym, waarvoor – terecht – veel belangstelling was. 

Het bleek alle deelnemers aan deze tentoonstelling gelukt te zijn om een heel persoonlijk stempel te drukken op hun werk en juist dat laatste blijkt vaak voor heel veel kunstenaars moeilijk te zijn.
Er werden tijdens deze twee feestelijke middagen zeven werken verkocht.

Digitale Nieuwsbrieven

Regelmatig verstuur ik een digitale nieuwsbrief met allerlei interessante wetenswaardigheden. U kunt zich hiervoor aanmelden via de contact pagina.

Klik hier voor een inzage in eerder verzonden nieuwsbrieven. 

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates